YOZGAT / AKDAĞMADENİ - Mehmet Kaplan Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1993 yılında ilçemiz hayırseverlerinden merhum Mehmet Kaplan tarafından beş derslikli ilkokul olarak yaptırılmış ve okula hayırseverin ismi verilmiştir. 1998 yılında 8 yıllık kesintisiz zorunlu ilköğretim uygulamasına geçilmesiyle bina mevcut haliyle ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir. 2007 yılında devletimiz tarafından eski bina yıkılarak aynı arsa üzerine bugünkü 12 derslikli okul yaptırılmış ve 8 yıllık ilköğretim okulu olarak eğitim öğretim faaliyetini sürdürmüştür. 2012 yılında 4+4+4 eğitim sistemi uygulamaya konulunca okulumuz, bina yetersizliğinden dolayı bünyesinde hem ilkokul hem de ortaokul bulunan okul hüviyetine kavuşmuştur. Ortaokul öğrencisi fazla olduğu için idari kadro normu ortaokula verilmiştir.

Bazı köylerin (Akçakışla, Eynelli, Halhacı, Özer, Tekkegüneyi, Şahnadersi, Kuşkayası, Akbaş, Karapir) öğrenci yetersizliğinden dolayı okullarının kapatılmasıyla, bu köylerden gelen öğrencilerin taşıma merkezi olmuştur. İlk başlarda ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin taşıma merkezi iken daha sonraki yıllarda ortaokul öğrencilerinin taşıma merkezi haline gelmiştir.

Yayın: 19.09.2020 - Güncelleme: 26.01.2021 14:22 - Görüntülenme: 409